Mopar este divizia de piese, servicii clienți din cadrul Fiat Chrysler Automobile. De asemenea, Mopar proiectează și construiește un număr mic de vehicule personalizate. Numele provine dintr-o combinație de litere din cuvintele "MOTOR" și "PARTS".

Termenul a fost folosit pentru prima dată de Chrysler în anii 1920 și a fost introdus ca marcă începând cu anul 1937. Părțile Mopar sunt componente originale pentru vehiculele Chrysler. Termenul "Mopar" a intrat într-o utilizare mai largă printre pasionații de mașini ca o referință clară la compania mamă Chrysler Group LLC.

Termenul a devenit astfel un cuvânt incluziv pentru orice vehicul construit de Chrysler - majoritatea vehiculelor Dodge, Chrysler, Plymouth, Imperial, DeSoto sau Dodge Trucks / Ram, plus vehicule Jeep construite după achiziționarea de către Chrysler a American Motors din 1987.

Sponsori 

În 1996, Mopar a sponsorizat mașina # 30 a lui Jimmy Hensley în NASCAR Camping World Truck Series.  Din 2004 până în 2007, Mopar a sponsorizat mașina din categoria 9 condusă de Kasey Kahne în seria Cupa Sprint pentru Bank of America 500 la Charlotte Motor Speedway.  Ei și-au sponsorizat mașina de sprint. În Statele Unite și Canada, Mopar participă la Formula D.